Infrastructuur

Ter ondersteuning van onze hosting faciliteit bieden wij enkele infrastructurele diensten.
Deze diensten zijn beschikbaar voor klanten met virtuele en dedicated servers en worden automatisch gebruikt bij managed webhosting. De diensten zijn echter ook inzetbaar voor extern gehoste machines waarbij het verkeer dan via ons platform wordt gerouteerd.

De diensten worden redundant aangeboden waarbij meerdere machines de taak van elkaar kunnen overnemen.

Managed firewall

Een managed firewall biedt bescherming tegen aanvallen door de toegang tot de server beter te reguleren, van buiten af maar ook van binnen uit. Wanneer u gebruik maakt van een firewall op de machine zelf en de machine wordt gecompromiteerd, is het mogelijk dat men ook controle heeft over de firewall. Met een firewall die extern staat is dit niet het geval.

Load balancer

Wanneer uw server flink wordt belast, of om een hogere beschikbaarheid te creëeren, is het mogelijk om meerdere servers in te zetten. De loadbalancer zal dan het verkeer verdelen over alle servers. Mocht één van de servers uitvallen dan wordt het verkeer doorgestuurd naar de servers die nog wel operationeel zijn.

Varnish cache

Wanneer uw website druk wordt bezocht kan het raadzaam zijn gebruik te maken van caching. Hierbij wordt bepaalde content (bijvoorbeeld plaatjes, of pagina’s die weinig veranderen) door de cache uit het geheugen geserverveerd, in plaats van dat de webserver hiermee wordt belast. De webserver heeft dan meer capaciteit over voor de rest van de content. De performance van de website blijft hier dus mee op niveau terwijl het bezoekers aantal rustig kan toenemen.

Zowel de managed firewall als de varnish cache worden ingezet voor ons webhosting platform waardoor deze direct een performance boost krijgen.

Mocht u interesse of vragen hebben over één van deze diensten neemt u dan gerust contact op