Wat is een Virtual Private Server?

Minimaliseren

Een Virtual Private Server, VPS, is een server omgeving waarbij de server wordt gehost op een andere server, een zogenaamde node, naast andere VPS installaties. Er zijn dus meerder server's actief op dezelfde hardware.

De beschikbare capaciteit wordt gelijkmatig verdeeld over alle actieve VPS'en.

Het is gebleken dat servers vaak niet ten volle benut worden, uw VPS zal dan dus ook vaak over meer processor capaciteit beschikken dan het minimum dat gereserveerd is.

Daarnaast beschikt de server over een dataopslag met een performance die in een eigen "dedicated" server niet zo snel zal worden terug gevonden. Ook hier kunt u de volledige snelheid van gebruiken op het moment dat er geen andere VPS'en aan het werk zijn.

Doordat de data veilig wordt opgeslagen in het onderliggende systeem is de kans op data verlies door falende hardware erg klein.

Nog een voordeel is dat wanneer er een probleem is met de hardware uw virtuele server eenvoudig kan worden verplaatst naar een andere node en u kunt gelijk verder werken. Het is zelfs mogelijk de virtuele servers te verplaatsen van de ene naar de andere node terwijl zij actief zijn en blijven.

Doordat uw server binnen een node draait is het eenvoudiger om er onderhoud op uit te voeren. Er kan een complete backup van het systeem gemaakt worden en worden teruggezet zonder dat u fysiek naar het datacenter moet gaan om daar de benodigde handelingen uit te voeren. Met één druk op de knop kan het systeem ook worden herinstalleerd.

Wanneer u gebruik maakt van Linux als besturingssysteem dan beheert u de server normaal via een SSH sessie. Het kan echter zijn dat deze niet meer reageert. De node beschikt over een link naar de console van uw VPS. Zo kunt u van afstand uw VPS repareren en zorgen dat SSH weer werkt zoals verwacht.

Nieuwe Uilenburgerstraat 17F
1011LM Amsterdam

T: +31 20 7163609
E: info@magesoft.nl
K: 34231610

Voordelen

  • Beschikking over een gegarandeerde hoeveelheid resources, en vaak meer
  • Weinig tot geen downtime door hardware problemen
  • Veilige opslag van de gegevens met een eenvoudige herstel procedure