Een eigen domeinnaam is de eerste stap voor een goede zichtbaarheid op het Internet. De domeinnaam wordt gebruikt om een website bereikbaar te maken of voor email adressen. Mage Soft biedt een ruime keus aan extensies (bijvoorbeeld .nl of .com) voor uw domeinnaam.

Een domeinnaam moet uniek zijn op het Internet en kan ook niet zomaar 1-2-3 worden gewijzigd. Het is dus belangrijk dat hier van te voren goed over na wordt gedacht. Soms is het ook beter een paar extra domeinnamen te registreren (bijvoorbeeld met een - in de naam, of verschillende extensies) zodat typefouten ook op de juiste plek uit komen. Het voorkomt ook dat een concurrent met de naam aan de haal gaat.

De registatratie van domeinnamen gaat meestal per jaar, er is een aantal landen dat vereist dat de naam voor minimaal 2 jaar wordt vast gelegd.

Technisch

Om een domeinnaam te kunnen vinden op het Internet wordt er gebruik gemaakt van nameservers. Deze servers bevatten verschillende records waarin de verschillende onderdelen van het domein (bijvoorbeeld www. en mail.) staan beschreven. Het is belangrijk dat de nameservers altijd bereikbaar zijn, anders krijgt bijvoorbeeld een bezoeker van de website de melding dat deze niet bestaat.

Normaal gesproken zijn er minimaal 2 nameservers actief voor een domeinnaam. Mage Soft beschikt over 3 nameservers, deze zijn alle 3 in verschillende netwerken geplaatst, en geografisch gescheiden. Mocht er dus een storing optreden dan zal er altijd nog wel een nameserver in de lucht zijn die wél bereikbaar is. De bezoeker zal automatisch de nameservers afgaan mocht er een een storing vertonen.

De nameservers zelf zijn ondergebracht in 2 domeinnamen met verschillende extensie. Dit voorkomt wanneer bijvoorbeeld de hele .nl zone een storing heeft de nameservers niet gevonden zouden kunnen worden.

Opties

ExtensieSorted By Extensie In Ascending OrderDuur (jaar)Kosten
com120,00 €
net120,00 €
nl120,00 €
nu250,00 €
org120,00 €
Overige extensies op aanvraag.